Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009

Δέκατο αφιέρωμα... Κώστας Κιούσης.

Παρουσιάζουμε το αφιέρωμα νο.10 στον ποδοσφαιριστή της ομάδας του Θεσπιακού Κώστα Κιούση. Τα κείμενα γράφει: Ένας Φίλος της Ομάδας. Από τα ΘΕΣΠΙΑΚΑ-sport.

Όνομα: Κωνσταντίνος
Επίθετο: RoboQsis

Αν και τα αφιερώματα αφορούν στους ποδοσφαιριστές του Θεσπιακού, θα γίνει μια παρέκκλιση και θα μιλήσουμε για τον Κωνσταντίνο Κιούση. Ο Κιούσης ευθύνεται για όλα τα κακώς κείμενα της ομάδας μας. Ευθύνεται για όλες τις ήττες, παθητικά γκολ, λάθη και δεν έχει μερίδιο σε οποιαδήποτε επιτυχία μας. Ιδιαίτερα κατά το πέρασμα στην Β’ κατηγορία ευθύνεται για το σύνολο των λαθών που υπέπεσε κάθε ποδοσφαιριστής μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο προπονητής του Θεσπιακού στην περσινή περίοδο δεν κράταγε την υπομονή του για τις απροσεξίες του Κώστα, που σε κάθε λάθος του Καντάφι, του Σωτόρου, του Στάθη (και των άλλων από το star system) ξελαρυγγιάζονταν για να τον νουθετήσει.

Παρόλα αυτά, ο Κιούσης έχει καταφέρει να είναι ανάμεσα στους 2- 3 ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες και ποιοτικότερες ποδοσφαιρικές εικόνες. Έχει διατελέσει σε όλες τις κατηγορίες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Αθήνας (Α’, Β’ και Γ’) με την ομάδα Γαλαξίας (αριστερά πιο κάτω από τα Lidl). Στην ομάδα αυτή έπαιξε αμυντικός χαφ, λίμπερο και κιθάρα.

Οι εμπειρίες του, όμως, δεν σταματούν εκεί. Έχει παίξει συμπαίχτης με τον Γιώργο Καραγκούνη, Γιώργο Αλεξόπουλο στη μικτή Αθηνών και τον Πάνο Μαρίνη και Thanos σε 5Χ5 της Θήβας. Σίγουρα θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για τα ως άνω 5Χ5 αλλά θα δυσαρεστήσουμε γιατί αναμένουμε ποδοσφαιροβιογραφία του Κιούση με τίτλο «Το καλό το ποδόσφαιρο…». Θα σας παραθέσουμε, όμως, σκηνή από την μικτή που ο Καραγκούνης παρακαλούσε τον Κιούση να μεσολαβήσει για τον Θεσπιακό αλλά ο τελευταίος δεν ήθελε να χαλάσει το ωραίο κλίμα και να παρέμβει στον έργο της διοίκησης. Όσο για τις ανάλογες ικεσίες του Αλεξόπουλου, τού απάντησε δισύλλαβα σαν τον Ι. Μεταξά: «Τσαλού!!».

Ο Κώστας Κ. είναι ποδοσφαιρική- αθλητική μορφή και από τους πιο προπονημένους της ομάδας αθροιστικά. Αθροιστικά γιατί τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται στον κόσμο των χαζομπαμπάδων και δεν προκάμει για 3 προπονήσεις και full πρόγραμμα. Για το παιδί του ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ και να δει πρωτάθλημα.

Η φετινή ομάδα οφείλει ΠΟΛΛΑ στον Κιούση. Όχι μόνο εντός χλοοτάπητα σε όρους «κοψιμάτων», «καθαρισμάτων» και «αποφόρτισης» της άμυνας αλλά και σε ψυχολογικούς όρους μιας και με τις προσταγές του, τις εύστοχες παρατηρήσεις και τις παρεμβάσεις του είναι καταλύτης τόνωσης, ομαδικότητας και αλτρουισμού. Τα χαρακτηριστικά του αυτά σε συνδυασμό με την αδιαμφισβήτητη ηθική του ποιότητα του προσδίδει ηγετικές ικανότητες εντός της ομάδας μας.

Το πάθος του σε κάθε αγώνα ξεχειλίζει μα δεν εξαντλείται σε άσκοπους αμυντικούς εντυπωσιασμούς παρά σε εύστοχες και μεστές κινήσεις του λίμπερο, του τελευταίου προστάτη της εστίας μας προτού ο γκολκίπερ μας αντιμετωπίσει τον οχτρό. Ο Κιούσης σε κάθε αγώνα προσπαθεί να βάλει σε μια τάξη τα ασυμμάζευτα της ομάδας μας και να βάλει κάθε αντίπαλη προσπάθεια στον Κάδο Ανακύκλωσης. Το καταφέρνει υπηρετώντας με την εμπειρία του και μεταλαμπαδεύοντας την περί αμύνης γνώση στους πιο άπειρους και νεότατους συνοδοιπόρους (αγκο)μαχητές της οπισθογραμμής μας.

Η αγωνιστική συμπεριφορά του Κιούση είναι πραγματικά ανατριχιαστική. Όχι μεταφορικά, κυριολεκτικά. Πολλές φορές αναγκάζεται να βάζει στη θέση του τον ώμο του που βγαίνει μετά από προσπάθειες εντός γηπέδου. Δεν είναι Lego ή ο Robocop αλλά το πάθος του για το κάτι παραπάνω, για μια ομάδα- παρέα που κλαίει και γελά (στην αναλογία που πρέπει να έχουν αυτά τα συναισθήματα στη ζωή μας εξ αφορμής της «μπάλας») σαν σύνολο -συμπαίχτες και πιστοί φίλοι μας-.

Στυγνός κεφαλοσφαιριστής νικά τις περισσότερες μονομαχίες στον αέρα και οποιαδήποτε προώθησή του προκαλεί ανησυχίες στις αντίπαλες άμυνες του. Ο Επισμηναγός (Ι) Κ. Κιούσης αποτελεί μαζί με Τσαλού και Άγγελο Στάθη την αεράμυνα μας αλλά και την επιθετική αιχμή μας στις στημένες από τις γωνιές μπάλες.

Οι ικανότητες μάντη που έχει ή η αυτοποδοσφαιρογνωσία του τον έφερε να φωνάζει γκοοοοοοολ σε κεφαλιά του επί του Ιωνικού Θηβών (όπου η ομάδας μας προηγήθηκε εξαιτίας του) προτού η μπάλα καταλήξει στο αντίπαλο πλεκτό. Για 4΄΄ πανηγύριζε χωρίς γκολ. Τέτοια αυτοπεποίθηση…

Αναμφισβήτητα, αν ο φετινός Θεσπιακός είχε τον Κ. Κιούση στο κέντρο δίπλα στον αρχηγό, θα κερδίζαμε σε εμπειρία και δύναμη, αλλά προτιμάμε το ρόλο λογιστή για τον ίδιο, που πασχίζει για την ωραιοποίηση των αποτελεσμάτων μας χρεοπιστώνοντας με τον τρόπο του τους λογαριασμούς ενεργητικού και παθητικού μας. Σίγουρα, ο Κιούσης Κ. έχει πάρει μια αγωνιστική σκυτάλη βαρύ φορτίο από τους παλαιότερους παιχταράδες του «ΑΟ Θεσπιακός» που έγιναν συνώνυμο και φυσικοί ηγέτες της ομάδας μας, αλλά με την απόδοση και το ήθος του καταφέρνει να κρατά το επίπεδο και την ποιότητα της ομάδας εκεί που θέλουμε να τα βλέπουμε… Στο βυζί του Ελικώνα…

Αγαπημένη του φράση: Μπαμπά «αεκα»!
Αρ. φανέλας: 26
Ήρωας: Παραπραστανίτης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

RE, STO TEMUKO THS HILIS POIOS DIABAZEI GIA TON KIOUSI;