Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2009

Ο Σπύρος Χρ. Λεμπέσης ξαναχτυπά.

Σε διάφορα μέρη αναζητούν πρόσωπα γα να τα ηρωοποιήσουν και να τα τιμήσουν. Στο Μαυρομάτι δε χρειάζεται να ψάξουν και πολύ διότι υπάρχει ένας και μοναδικός. Πρόκειται για το μικρό Σπύρο Χρ. Λεμπέση, τον 1ο Βαλκανιονίκη του 2006 στο Ακόντιο με βολή στα 69,30μ.
Στους Βαλκανικούς αγώνες του 2006 ο Σπύρος έστειλε το ακόντιό του στα 69,30μ. αφήνοντας πίσω με μεγάλη διαφορά το Σέρβο συναθλητή του Κριστιάν Κόβατς (με 61,42μ.), και με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά τον τρίτο αθλητή, τον Τούρκο Αϊκούτ, ο οποίος έκανε βολή μόλις στα 59,23μ.
Η καλή απόδοση του Σπύρου συνεχίστηκε και την επόμενη χρονιά, το 2007, στο Ντέμπρεσεν της Ουγγαρίας, που με μια θαυμάσια βολή στα 75,45μ., έπιασε το υψηλό όριο και εξασφάλισε τη θέση του στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες, που ακολούθησαν. Δυστυχώς λόγω κάποιων κακών συγκυριών ο αθλητής από το Μαυρομάτι δεν έλαβε συμμετοχή σε αυτούς τους αγώνες.
Τον Αύγουστο του 2008, ΕΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ, ο Σπύρος πλησίασε την πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε. Αυτό, γιατί κάνοντας βολή στα 76,97μ., δεν έπιασε το όριο συμμετοχής στην Ολυμπιάδα που ήταν τα 77,80μ. Πράγματι, 83 εκατοστά του μέτρου στέρησαν από το Σπύρο τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και την Ελλάδα από τις υπηρεσίες ένα άξιου αθλητή της... Περισσότερα στα ΘΕΣΠΙΑΚΑ-sport.
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Μήτρου και τον "ΟΓΧΗΣΤΟ" για την παραχώρηση του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: