Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009

Γιατί υποστηρίζουμε «ΘΕΣΠΙΑΚΟ».

Μερικοί αμύητοι ντόπιοι και μερικοί άσπονδοι φίλοι και γείτονες απορούνε με την υποστήριξη και προβολή της ποδοσφαιρικής ομάδας του «ΘΕΣΠΙΑΚΟΥ», από το blog και ρωτάνε γιατί και πως και λένε «φαντάσου να ήτανε καμιά μεγάλη ομάδα τι θα κάνατε» ή μας κατηγορούνε ότι η εμμονή μας στην υποστήριξη της ομάδας μας εκφράζει δήθεν κάποιο τοπικισμό ή τον μεγαλοϊδεατισμό των μικρών.

Παίρνουμε θέση ανοικτά και δημόσια και να τα αφήσουνε αυτά που ξέρουνε γιατί καταλαβαίνουμε το πρόβλημά τους αλλά δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε.

1. Κατ΄ αρχήν ο «ΘΕΣΠΙΑΚΟΣ» έχει μια διαρκή ιστορία πάνω από 60 χρόνια στην υπηρεσία της αθλητικής ιδέας αποκλειστικά και μόνο και πρέπει να δείχνουν όλοι μεγαλύτερο σεβασμό όταν μιλάνε για αυτή την ομάδα.

2. Έχει αναδείξει άξια παιδιά των Θεσπιών και των γύρω χωριών, που σήμερα σταδιοδρομούν με επιτυχία στα χωριά τους, στην Βοιωτία, στην Αθήνα και στο εξωτερικό, στον οικογενειακό στον επαγγελματικό, και στον κοινωνικό στίβο.

3. Έχει αγωνιστεί με ομάδες όπως ο «ΑΤΤΙΚΟΣ», με τον οποίο είχε συνεργασία πριν τον διαλύσει η Χούντα, με την Εθνική Ενόπλων, έχει αναδείξει παίκτες που στελέχωσαν τον «ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ» και άλλες μεγάλες ομάδες και έχει αγωνιστεί σε ανώτερες και κατώτερες κατηγορίες αλλά αυτό είναι άσχετο για μας.

4. Η φανέλα του «ΘΕΣΠΙΑΚΟΥ» έχει τιμηθεί από εκατοντάδες νέους και αποτελεί ένα σύμβολο, μια ιδέα, ένα παράδειγμα προς μίμηση. Σήμερα ακόμα και ο αθλητισμός έχει εμπορευματοποιηθεί, τα αποτελέσματα μαγειρεύονται στα παρασκήνια, το ποδόσφαιρο χρησιμοποιείται για δημόσιες σχέσεις, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και για άλλες συναφείς δραστηριότητες. Λείπουν τα ιδανικά και τα πρότυπα για την νεολαία. Περισσεύει η αδιαφορία για τα κοινά. Βασιλεύει ο ατομισμός και το βόλεμα. Κυριαρχεί ο αμοραλισμός και η διαπλοκή. Παρόλα αυτά ο «ΘΕΣΠΙΑΚΟΣ» συνεχίζει να εμπνέει την αγάπη στην ιδιαίτερη πατρίδα, ενώνει, εκπροσωπεί τις αρετές και όχι τα μειονεκτήματα του τόπου, τιμάει την ομαδικότητα και την συλλογικότητα, διαθέτει χιούμορ, προσφέρει περισσότερο θέαμα και λιγότερο τον νοιάζουν τα αποτελέσματα.

5. Ιδιαίτερα, η σημερινή διοίκηση, οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες, φαίνεται οτι απορρίπτουν το σύγχρονο νοσηρό κλίμα που επικρατεί στον αθλητισμό, δεν δέχονται χορηγίες που θα αλλοιώσουν το αθλητικό πνεύμα, δεν κάνουν αντιπαροχές και εκπτώσεις στην ιδέα τους, αγωνίζονται τίμια και διεκδικούν δίκαια αποτελέσματα χωρίς χρήση διαιτησιών και ουσιών, παρά τις ελλείψεις, τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες και όλα αυτά παρότι κάποιοι ξύπνιοι τους στέρησαν ακόμα και το γήπεδο και αναγκάζονται να αγωνίζονται σε ξένη έδρα.

Να μερικοί λόγοι που υποστηρίζουμε «ΘΕΣΠΙΑΚΟ» και καλούμε τους φιλάθλους να πλαισιώσουν αυτές τις προσπάθειες της ομάδας μας με την μεγαλύτερη παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο.

4 σχόλια:

thanos είπε...

trano paradeigma oti gia tou xronou polloi podosfairistes apo ta gyrw xwria exoun ekfrasei thn epithimia tous na paiksoun gia ton thespiako tou xronoy AFILOKERDWS....ta sebh mou kyrioi...euge gia to mikro arthro...

ΕΚ ΘΕΣΠΙΩΝ ΑΘΗΝΑΙΑ είπε...

Σήμερα κάθισα και τα διάβασα όλα. Συμφωνώ με τον κύριο Τhano. ΕΥΓΕ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ!!! Να προσέξετε μόνο τα άλλα blogs τα οποία τα προβάλετε εξ ονόματος της αμεροληψίας και της πλουραλιστικής ενημερώσεως που πρεσβεύετε, δεν είναι και τόσο αθώα. Πόσο μάλλον οταν επιδιώκουν να επωφελούνται της αθωότητός σας.

panagos είπε...

Τι εννοειτε "εκ Θεσπιων Αθηναια"; Ποιοι ειναι αυτοι που εκμεταλλευονται την αθωοτητα των παιδιων; Σε ποιo blog;

εκ Θεσπιών Αθηναία είπε...

Εννοώ οτι δεν υπηρετούν όλοιτην αμεροληψία και τον πλουραλισμό κύριε panago. Ορισμένοι λειτουργούν με προκατάληψη, ή είναι επαγγελματίες των blogs, βάζουν και διαφημίσεις. Αυτούς εννοώ και συγνώμη για την καθυστέρηση της απαντήσεώς μου.