Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009

Στο Κάστρο χτυπάει η καρδιά των αγροτών της Βοιωτίας.

Ανεβάζουν τις στροφές στα τρακτέρ και στα άλλα γεωργικά μηχανήματα οι αγρότες της Βοιωτίας και συντονίζουν την δράση τους με τους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα και στην Θεσσαλία. Ήδη, από την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, εγκαταστάθηκαν στον κόμβο Κάστρου της Εθνικής οδού και στέλνουν δυναμικό μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης και στην Κυβέρνηση ότι είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους.

Οι φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις της Αγροτιάς λαβαίνουν διαστάσεις διαφορετικές από αυτές που είχαν άλλες φορές λόγω της οικονομικής κρίσης και ύφεσης και καθιστούν πιο επιτακτική την ανάγκη για διάλογο και επίλυση των αιτημάτων της. Επί τέλους, έχουν αντιληφθεί οι πάντες, ότι με την μονομερή πολιτική εύνοιας και ενίσχυσης των τραπεζιτών και των μεγάλων βιομηχάνων δεν λύνονται τα κοινωνικά προβλήματα αλλά διαιωνίζονται τα παλιά και δημιουργούνται νέα.

Ακόμα, καθημερινά όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι οι κεντρικοί μακροχρόνιοι σχεδιασμοί για το ξεκλήρισμα της αγροτιάς και για την μετατροπή της εύφορης βοιωτικής γης σε μια τεράστια βιομηχανική περιοχή όχι μόνο δεν θα ωφελήσει τον τόπο αλλά θα βλάψει την εθνική οικονομία και το μέλλον των κατοίκων της Βοιωτίας και πρώτα και κύρια των αγροτών.
Όσον αφορά τους αγρότες των Θεσπιών, των Βαγίων, του Μαυρομματίου και της περιοχής Θηβών, αυτοί μετά από ενημερωτική συζήτηση που έγινε το προηγούμενο διάστημα με πρωτοβουλία ομάδας αγροτών, συνέχισαν με σύσκεψη που έγινε στην Αλίαρτο και με την δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα στα Βάγια. Αποφασίστηκε η συμμετοχή των αγροτών της περιοχής στις κινητοποιήσεις, ο συντονισμός με τους αγρότες της Λιβαδειάς και η πλαισίωση με τα αγροτικά μηχανήματα και εργαλεία της συγκέντρωσης στο Κάστρο Βοιωτίας, από όπου είναι και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

10 σχόλια:

ένας φίλος είπε...

Μπράβο στα παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Στα παλικάρια

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Θεσπιακά είπε...

Τα ανώνυμα υβριστικά σχόλια εναντίων συνανθρώπων μας θα διαγράφονται άμεσα όταν αυτό γίνεται αντιληπτό από τον εκάστοτε διαχειριστή του blog.

ΥΓ. Το blog των Θεσπιακών είναι από τα λίγα στη Βοιωτία, πού έχουν ορίσει εκπρόσωπο, σύμφωνα με τον νόμο περί τύπου. Και αυτό έχει γίνει γιατί μάθαμε από παλιά να λειτουργούμε σαν εφημερίδα. Μην αφήσουμε τους λίγους ανώνυμους να καταστρέψουν ότι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα…

ένας φίλος είπε...

Καλά του κάνατε!!!!

Π.Λ. είπε...

Στο προχθεσινό ρεπορτάζ του blog ΘΕΣΠΙΑΚΑ για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στο Κάστρο είχαμε ένα ατύχημα. Ο φωτορεπόρτερ μας, στην προσπάθειά του να βγάλει όσο γίνεται πιο πανοραμική φωτογραφία ανέβηκε ψηλά στην αερογέφυρα Κάστρου και καθώς κατέβαινε πιάστηκε το πανάκριβο,για τα δεδομένα μας, δερμάτινο μπουφάν του σε μια ακακία, σκίστηκε και καταστράφηκε εντελώς.

Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις ζημιών; Υπάρχει μέριμνα από τον ΕΛΓΑ ή κάποιο συναφές ταμείο; Γιατί το ρεπορτάζ αφορούσε τις κινητοποιήσεις των αγροτών και τα αιτήματα, που αν ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση θα αυξηθεί η παραγωγικότητα της γεωργίας μας. To blog μας δεν έχει ταμείο. Ποιος θα τον αποζημιώσει τέλος πάντων τον άνθρωπο;

thanos είπε...

τελικά η ακακία απεδείχθη πολύ κακή...και μάλλον δεν ήταν δερμάτινο...δεν σκίζονται τόσο εύκολα...

δερματολόγος είπε...

Ήταν γνήσιο δέρμα και γιαυτό καταστράφηκε εντελώς από πάνω μέχρι κάτω.

Π.Λ. είπε...

Υπάρχουν μάρτυρες οι εικονιζόμενοι στη φωτογραφία

χρ. Πελωνης είπε...

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΑΙΔΙΑ.
Ο ΜΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ.