Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2009

Η μεγάλη γιορτή της χορευτικής ομάδας Χωστίων.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Χωστίων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26/12/08 η εκδήλωση της Χορευτικής Ομάδας Χωστίων που παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς απ΄ όλη την Ελλάδα.
Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΕΡΨΙΧΟΡΕΙΟΝ» Θήβας με το χορευτικό του τμήμα, ο οποίος άφησε άριστες εντυπώσεις με το κέφι και την πείρα που έχει αποκτήσει όχι μόνο από εκδηλώσεις που έχει συμμετάσχει στην Ελλάδα αλλά και από την διεθνή του εμπειρία και αναγνώριση. Ο Χωστιαναίος δάσκαλος χορού Γιώργος Λούκας χειροκροτήθηκε , όπως χειροκροτήθηκαν και οι χορευτές του από όλους τους παρευρισκόμενους θερμά.
Στο τέλος της εκδήλωσης, οι παρευρεθέντες γεύθηκαν τις νοστιμιές και αίσθηση έκαναν οι αυτοσχέδιες αρωματικές πίττες με άγρια ντόπια χορταρικά, τυριά και εξαιρετικό κρασί και ακολούθησε γλέντι και χορός μέχρι αργά . Και όλα αυτά χωρίς καμμία «επιχορήγηση» και αντιπαροχή και «σε πείσμα της σύγχρονης ισοπέδωσης που μας θέλει παθητικούς ακροατές-καταναλωτές σε ακούσματα ξένα με την ιστορία και τις παραδόσεις μας», όπως ανέφερε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: