Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2008

Μικροί bloggers.

Χριστούγεννα σήμερα και μας λένε «χρόνια πολλά» τα παιδιά του 4ου Δημοτικού σχολείου Λιβαδειάς. Ένα νέο blog στο διαδίκτυο εντελώς διαφορετικό από τα δικά μας (εμάς των μεγάλων εννοώ), με τις διαμάχες μας, τις κακίες μας και τα μικροσυμφέροντά μας.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Είμαστε τα παιδιά της Ε1 τάξης του 4ου Δημ. Σχ. Λιβαδειάς.Επειδή μας "μαγνητίζει" ο υπολογιστής είπαμε, με τη βοήθεια της δασκάλας μας, Μπάρλα - Νιαβή Βασιλικής, να φτιάξουμε ένα blog, δηλαδή κάτι σαν ημερολόγιο, ηλεκτρονική εφημερίδα , πίνακα ανακοινώσεων για να παρουσιάζουμε τις δραστηριότητές μας, αλλά και να επικοινωνούμε με όσους μας διαβάζουνε.

Τα ονόματά μας είναι: Ναυσικά, Αναστασία, Γιώργος Μ., Μαρία, Κατερίνα, Γιάννηs, Ισμήνη, Γιώργος Κ., Ιωάννα, Δήμητρα, Λουκία, Δημήτρης, Αρτέμης, Ελπίδα, Σπύρος.

To ονομάσαμε "Ελικώνιο" γιατί πάνω από την πόλη μας δεσπόζει ο όμορφος Ελικνώνας, που είχαν την κατοικία τους οι εννέα Μούσες.

Τη σχολική χρονιά 2008-2009 θα υλοποιήσουν δυο περιβαλλοντικά προγράμματα.
Το πρώτο είναι τα «Γεωπεριβαλλοντικά - Γεωμυθολογικά μονοπάτια της Βοιωτίας : α) ψάχνοντας τα χνάρια του Ηρακλή, β) ο Απόλλωνας στη Βοιωτία - Τεγύρα, Ακραίφνιο..., γ) Χαιρώνεια και δ) ό,τι άλλο προκύψει κατά την πορεία της εργασίας»
Επέλεξαν να ασχοληθούν με τον Ηρακλή για πολλούς λόγους, όπως ότι ο Ηρακλής είναι «παγκόσμιος», είναι γνωστοί οι μύθοι του και το κυριότερο είναι ότι κατάγεται από τη Θήβα.
Ήδη έχουν ξεκινήσει τις εργασίες τους. Έχουν μελετήσει τη ζωή του, τους άθλους του και προχωράνε στην ερμηνεία τους.

Στη συνέχεια θα ασχοληθούν με τον θεό τον Απόλλωνα γιατί στη Βοιωτία υπήρχαν δυο μαντεία του, στην Τεγύρα και στο Πτώον όρος, στο Ακραίφνιο.
Ακόμα θα ασχοληθούν με τη Χαιρώνεια, το Κάστρο του Πανωπέα και ότι άλλο τους προκαλέσει το ενδιαφέρον.
Το δεύτερό πρόγραμμα θα είναι «κλιματικές αλλαγές και νερό».

Παρακολουθείστε τις εργασίες και την παρουσίασή τους μέσα από το ιστολόγιό τους. Ίσως μάθουμε μερικά πράγματα εμείς οι μεγάλοι.
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο: http://elikonio.blogspot.com/

3 σχόλια:

Π.Λ. είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΑΣ

Κώστας είπε...

Βασιλική μου Χρόνια σου πολλά σε σένα την οικογένειά σου και τους μικρούς σου blogger. Να είσε πάντα καλά για να συνεχίσεις τις όμορφες δραστηριότητες σου.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

ΣΤ2 είπε...

Κώστα και Π.Λ.σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και σας εύχομαι καλή και δημιουργική να'ναι η καινούρια χρονιά. Ευχαριστώ και τους υπεύθυνους του blog για την τόσο καλή παρουσίαση που έκανε για το blog μας.
Με εκτίμηση Νιαβή Βασιλική