Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2008

Δήμος Χαιρώνειας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πριν από λίγες ημέρες, γίναμε μάρτυρες μιας ιδιαίτερα δυσάρεστης εξέλιξης για την φυσιογνωμία και την ανάπτυξη του Δήμου της Χαιρώνειας αλλά και των όμορων Δήμων. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο με αιφνιδιαστική συνεδρίασή του παραμονές Χριστουγέννων, ανέτρεψε προηγούμενη απόφασή του και επέτρεψε την εγκατάσταση βαριάς βιομηχανικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής, σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο της Χαιρώνειας, μέσα σε γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας στην οποία έχουν γίνει έργα υποδομής, αναδασμός και κλειστό αρδευτικό σύστημα.
Η απαράδεκτη αυτή απόφαση που περιφρονεί την εκφρασμένη αντίθεση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας και τις ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Χαιρώνειας και Δαύλειας, βρήκε δυστυχώς άλλοθι στην παρουσία του προέδρου του ΕΒΕ Βοιωτίας κ. Π. Αγνιάδη, που μαζί με κάποιους ακόμα «εθελοντές», παρουσιάστηκαν στο ΚΑΣ, να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της εταιρείας του κ. Κοπελούζου και της ιταλικής πολυεθνικής. Στην προσπάθειά του να αιτιολογήσει την στάση του ο Πρόεδρος του ΕΒΕ, κ. Αγνιάδης, σε τηλεοπτική του εμφάνιση επικαλέστηκε δήθεν ασυμφωνία των δημοτικών συμβουλίων.
Ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαιρώνειας, διαψεύδω κατηγορηματικά ως απολύτως αναληθή τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Αγνιάδης σχετικά με υποτιθέμενη «σφαγή» στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαιρώνειας. Αντίθετα σε τρεις διαδοχικές αποφάσεις μας το 2003 και το 2007 αποφασίσαμε ομόφωνα την κατηγορηματική αντίθεσή μας στη δημιουργία της εν λόγω μονάδας όπως τονίσαμε και σε πρόσφατο ψήφισμα που στείλαμε στον τύπο.
Καταγγέλλω ότι ο κ. Αγνιάδης, εκμεταλλευόμενος την θέση του ως προέδρου του ΕΒΕ Βοιωτίας, όχι μόνο επέλεξε να έρθει σε αντίθεση με τη βούληση των κατοίκων και των δημοτικών συμβουλίων της περιοχής αλλά και έφτασε και μέχρι το σημείο να συκοφαντήσει το δημοτικό συμβούλιο Χαιρώνειας.
Τον καλώ να ανακαλέσει τα όσα ψευδώς ισχυρίστηκε και τα οποία δεν τιμούν ούτε τον ίδιο ούτε το αξίωμα που του εμπιστεύτηκαν οι συνάδελφοί του επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι του νομού μας. Καλώ το διοικητικό συμβούλιο του ΕΒΕ Βοιωτίας που εκπροσωπεί τους επαγγελματίες που έρχονται σε καθημερινές συναλλαγές με τους κατοίκους των περιοχών μας να καταδικάσει την στάση αυτή και σταθεί στο πλευρό μας όπως αρμόζει σε συλλογικούς φορείς της ίδιας περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: