Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008

Σα δεν ντρέπεσαι κύριε Λιάπη!

Από το blog της Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον.

H αναμενόμενη απόφαση του ΥΠΠΟ για τη μονάδα φυσικού αερίου της ENELCO στη Χαιρώνεια, μετά την πανηγυρική απόρριψη της απο το ΚΑΣ, ανατράπηκε. Το θέμα αναπέμπεται τελικά απο τον ΥΠΠΟ, Λιάπη, στην συνεδρίαση του ΚΑΣ την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου. Ώρα 19.00 σήμερα, αναρτήθηκε η ημερήσια διάταξη για τη συνεδρίαση, ενώ μέχρι αργά το μεσημέρι οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟ δεν γνώριζαν τίποτε.

Ας σημειωθεί ότι οι περιβαλλοντικοί όροι της μονάδας εγκρίθηκαν παράνομα δύο φορές απο το ΥΠΕΧΩΔΕ, χωρίς να ζητηθεί η έγκριση του ΥΠΠΟ. Το θέμα ήρθε εκ των υστέρων στο ΚΑΣ, λόγω της τοπικής αντίδρασης, όταν έγιναν γνωστά τα σχέδια για τη μονάδα.


Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες φορές είχαν προηγηθεί ανάλογοι αιφνιδιασμοί με αυτοψία στις 23 Ιουλίου και συζήτηση του θέματος στις 29 Ιουλίου (!), αλλά πολίτες και αιρετοί εκπρόσωποι είχαν ζωηρή και συντονισμένη συμμετοχή. Τώρα, πέντε μήνες μετά, επέλεξαν την παραμονή Χριστουγέννων, στις 3 το μεσημέρι.


Το καταλάβαμε κύριε Λιάπη ότι επιμένετε πάση θυσία να περάσετε το εργοστάσιο των ιταλών και του κ.Κοπελούζου. Αλλά δεν ντρέπεστε, υπουργός άνθρωπος, να παίζετε κρυφτούλι με τη μικρή μας κοινωνία;

Το δελτίο τύπου του Δήμου της Χαιρώνειας εξέφραζε την ανησυχία ολόκληρης της περιοχής για την πρωτοφανή καθυστέρηση έκδοσης της σχετικής υπουργικής απόφασης που θα επιβεβαίωνε την ακύρωση της μονάδας.
Το Δελτίο τύπου εδώ.

Διαβάστε εδώ: To ιστορικό της μονάδας φυσικού αερίου στη Χαιρώνεια.

2 σχόλια:

Φ.Ρ. είπε...

Τι να ντραπεί ο άνθρωπος. Τι δουλιά του κάνει εξυπηρετώντας τους βιομήχανους. Εμείς πρέπει να ντρεπόμαστε που τον έχουμε Υπουργό. Και να ντρεπόμαστε και για το "Μουσείο" Θεσπιών, για τον ρημαγμένο αρχαιολογικό χώρο Θεσπιών, για την κοιλάδα των Μουσών και για τόσα άλλα. Να ντρεπόμαστε και για τους συμπατριώτες μας. Τι θέλετε. Να υπερηφανευόμαστε;

Δ.Σ. είπε...

aέχεις δίκιο και μεις ντρεπόμαστε. και αυτοί που ντρεπόμαστε προσπαθούμε να σώσουμε ότι μπορούμε. όσοι θέλουν να βοηθήσουν ας συμμετέχουν με όποιο τρόπο μπορούν.