Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008

Για την κοινωνική έκρηξη και την θέση της Αριστεράς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πανελλαδική εξέγερση ακολούθησε την δολοφονία του 15χρονου μαθητή από σφαίρα αστυνομικού. Την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποιήθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, καθώς και καταλήψεις σε σχολεία και σχολές. Η συμμετοχή του κόσμου στις κινητοποιήσεις ήταν εντυπωσιακή, καθώς ο θάνατος του μαθητή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Απαξίωση της δημόσιας και δωρεάν υγείας και παιδείας,
ακρίβεια, ανεργία, καταστροφή του περιβάλοντος, ανασφάλιστη και ελαστική εργασία, ιδιωτικοποιήσεις και σκάνδαλα (ομόλογα, siemens, βατοπέδι) είναι το πολιτικό σκηνικό των τελευταίων ετών.
Απέναντι σε αυτή την πολιτική της κυβέρνησης ο κόσμος έδωσε και δίνει την απάντησή του με καθημερινές μάχες.
Στη Λιβαδειά πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια με τη συμμετοχή μαθητών, καθηγητών, φοιτητών του Πανεπιστημίου και εργαζομένων. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λιβαδειάς υποστήριξε αυτές τις κινητοποιήσεις και δηλώνει τη συμπαράστασή του στους φοιτητές του Πανεπιστημίου της πόλης μας, το οποίο βρίσκεται ακόμα υπό κατάληψη. Ζητήσαμε από την αρχή την παραίτηση της κυβέρνησης και απαιτούμε την έμπρακτη συγνώμη της απέναντι στη νεολαία.
Η κοινωνική αυτή έκρηξη ανοίγει ένα γενικό μέτωπο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων και ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις ανοίγοντας την συζήτηση για τα πραγματικά αίτια που «άναψαν φωτιές» σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λιβαδειάς

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΕΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ? ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Π. Λ. είπε...

Οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που μπαίνουν στο blog είναι δελτία τύπου που στέλνονται στο blog ΘΕΣΠΙΑΚΑ. Οποιοδήποτε κόμμα στείλει ανακοίνωσή του, αυτή θα αναρτηθεί. Τώρα, αν τα άλλα κόμματα σνομπάρουν την ελεύθερη και πλουραλιστική αυτή μορφή επικοινωνίας και ενημέρωσης, που γίνεται μέσω του διδικτύου, αυτό είναι ένα πρόβλημά τους.

Η σύγχρονη αυτή μορφή επικοινωνίας και ενημέρωσης γίνεται από πολίτες που αυτοσχεδιάζουν με την συμμετοχή μεγάλης μερίδας, αν όχι του συνόλου, των χρηστών του διαδικτύου και δεν γίνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους.

Η πρωτοβουλιακή αυτή προσπάθεια του blog ΘΕΣΠΙΑΚΑ, ενώ έχει πολύ κόπο, έξοδα, δυσκολίες και κινδύνους, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΛΑΒΗ.

Επιδιώκει να δημιουργήσει ένα ανοικτό βήμα διαλόγου που να δίνει την ευκαιρία να επικοινωνούν οι συμπατριώτες μας μεταξύ τους, να ανταλλάσσουν τις απόψεις τους, να καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα, να προβάλλουν τα προβλήματα του τόπου, να απαιτούν λύσεις με την ενότητα και τον αγώνα που σήμερα, μετά τον ξεσηκωμό της νεολαίας, είναι πιο επίκαιρος από ποτέ και πιο αναγκαίος.

Αθηνά είπε...

γιατί φίλε ανώνυμε, έχεις την εντύπωση ότι τα άλλα κόμματα βγάζουν ανακοινώσεις;

ΑΛΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

ΚΑΛΑ ΛΕΣ, ΑΘΗΝΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΚΕΦΤΕΙ.