Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2008

Δήμος Χαιρώνειας. Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της ΕΥΔΑΠ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στη Χαιρώνεια σήμερα 1/11/2008 συναντηθήκαμε οι Δήμαρχοι Χαιρώνειας, Δαύλειας, Ελάτειας και Τιθορέας με σκοπό να συζητήσουμε την αιφνιδιαστική λειτουργία των γεωτρήσεων της ΕΥΔΑΠ στην περιοχή μας.
Διαπιστώνουμε ότι η συγκεκριμένη κίνηση δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο υδατικό ισοζύγιο της ευρύτερης περιοχής του Άνω και Μέσου Ρου του Βοιωτικού Κηφισού, επηρεάζοντας δραστικά τα αποθέματα του νερού ύδρευσης των κατοίκων και άρδευσης των καλλιεργειών.
Καταγγέλλουμε ότι η πρώην κοινωφελής και τώρα πλέον Α.Ε. εισηγμένη στο Χρηματιστήριο ΕΥΔΑΠ, εμπορεύεται το νερό της περιοχής μας και επεκτείνει τις δραστηριότητές της πέραν του Λεκανοπεδίου Αττικής, (Νησιά, Κορινθία, Αργολίδα, Κύπρος) χωρίς καμιά προηγούμενη συζήτηση και συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και κυρίως χωρίς καμιά μελέτη διαχείρισης του τοπικού υδατικού ισοζυγίου.
Διαπιστώνουμε ότι η ΕΥΔΑΠ σε αντίθεση με το παρελθόν δεν κάνει καμιά προσπάθεια εξοικονόμησης νερού, αφού η αυξημένη κατανάλωση της αποφέρει κέρδη.
Δηλώνουμε ότι αποδεχόμαστε το δικαίωμα των κατοίκων της πρωτεύουσας σε επαρκή ύδρευση, χωρίς όμως αυτό το δικαίωμα να οδηγεί σε « ερημοποίηση » της περιοχής μας.
Καλούμε σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας τους φορείς και τους πολίτες των νομών Βοιωτίας και Φθιώτιδας με σκοπό την στήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας, την Πέμπτη 6/11/2008 και ώρα 11 π.μ. στο σιδηροδρομικό Σταθμό Δαύλειας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας παραδειγματιστούν οι δημότες των Θεσπιών και της Αλιάρτου από τον Δήμο Χαιρώνειας και ας κάνουν κάτι με τα νερά στο Κεφαλάρι, που τώρα διαρρέουν στην Κωπαΐδα και χάνονται. Κι αυτό γιατί αν είναι να υπάρξει ποτέ πραγματική ανάπτυξη (όχι παπαδίστικα) στον Ελικώνα και την κοιλάδα των Μουσών θα τα χρειαστούμε! Η ανάγκη για μια λιμνοδεξαμενή στο Κεφαλάρι είναι επιτακτική. Ακούει κανείς;

Ανώνυμος είπε...

Σε ακούμε και καλά μάλιστα. Καλά κάνεις επίσης που απευθύνεσαι στους δημότες που πρέπει να παραδειγματιστούν, γιατί οι θεσμικοί μας ασχολούνται με άλλα.