Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2008

ΔΗΜΟΣ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ: Άμεση διακοπή της λειτουργίας των αντλιοστασίων της ΕΥΔΑΠ στο Μαυρονέρι.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ικανοποίηση του αιτήματος άμεσης διακοπής της λειτουργίας των αντλιοστασίων της ΕΥΔΑΠ στη περιοχή μας, ήταν το αποτέλεσμα της μεγάλης κινητοποίησης των Δήμων Χαιρώνειας, Δαύλειας, Ελάτειας , Αμφίκλειας και Τιθορέας , των φορέων και των πολιτών χθες το πρωί στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Δαύλειας.
Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου, συνεχίστηκε με ομιλίες και έκλεισε με κατάληψη του αντλιοστασίου της ΕΥΔΑΠ στο Μαυρονέρι. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η έκτακτη συνάντηση των Δημάρχων, των Βουλευτών και του Νομάρχη Βοιωτίας με τον υφυπουργό Χωροταξίας, Δημοσίων Έργων και Περιβάλλοντος κ. Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο , ο οποίος και συμφώνησε στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος , με διακοπή της λειτουργίας των γεωτρήσεων.
Συμφώνησε επίσης ότι δημιουργείται πρόβλημα από την λειτουργία των γεωτρήσεων αυτών , αφού επηρεάζει τα αποθέματα του νερού ύδρευσης και άρδευσης της ευρύτερης περιοχής και μας διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει συνεννόηση και διάλογος μετά την κατάθεση του ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης από το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Το αποτέλεσμα το οποίο επιδιώκαμε και τελικά επιτεύχθηκε με τη χθεσινή κινητοποίηση, οφείλεται στη κοινή μας δράση, στην ανταπόκριση των φορέων και κυρίως στη μαζική και δυναμική συμμετοχή των πολιτών.
Οι Δήμαρχοι
Χαιρώνειας : Ν.Παπαγγελής
Δαύλειας : Γ.Λουκάς
Ελάτειας : Δ.Παπαγεωργίου
Τιθορέας : Ν.Καράφλας
Αμφίκλειας : Ι.Τσιτσιπής

Δεν υπάρχουν σχόλια: