Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Βαγαίων Πολιτών για το Περιβάλλον.

Πρωτοβουλίες και κινήσεις πολιτών για το περιβάλλον μας βρίσκουν σύμμαχους και συναγωνιστές. Το πρόβλημα δεν μόνο δικό τους αλλά όλων μας. Υπογραμμίζουμε την τελευταία παράγραφο.
Αναδημοσίευση από: Vagia-gr.blogspot.com
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Πρωτοβουλία Βαγαίων Πολιτών για το Περιβάλλον μετά την τελευταία συνεδρίαση των μελών της (13-10-2008) και τις προτάσεις που κατατέθηκαν σχετικά με το θέμα της μόλυνσης του νερού ζητάει από το Δήμο τα εξής:
Να κινήσει διαδικασίες για άλλη πηγή ύδρευσης (Μόρνος) ή εγκατάσταση διυλιστηρίου απομάκρυνσης του εξασθενούς χρωμίου.
Να γίνει έρευνα, ώστε να εντοπιστεί η εστία της μόλυνσης και να βρεθούν τρόποι απορρύπανσης της περιοχής το κόστος των οποίων να βαρύνει τους υπεύθυνους.
Να συγκληθεί άμεσα ανοικτό Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τα παραπάνω και να ενημερωθούν οι κάτοικοι για τις μέχρι τώρα εξελίξεις στο θέμα του νερού.
Τέλος, θεωρούμε αναγκαία τη συνεργασία με τους όμορους Δήμους, τους φορείς και τις κινήσεις πολιτών του Νομού - ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη χωματερή Λεονταρίου με την απόρριψη βιομηχανικών αποβλήτων από τη Σωληνουργεία Κορίνθου- και την άσκηση πίεσης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες (Νομαρχία, Υπουργεία) για την εξεύρεση λύσης στο σοβαρό αυτό θέμα της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε Βαγαίοι, διώξατε το καρκίνο της ιδιωτικής ηλεκτροπαραγωγής από το κάμπο σας, και ούτε ένα ευχαριστώ δεν σας είπαμε, γιατί θα μας έπαιρνε και μας η μπόχα του γκαζιού, όπως και παλιότερα είχατε διώξει άλλους που τον επιβουλεύονταν τον γόνιμο κάμπο σας. Έχετε πείρα, έχετε ανθρώπους. Και μεις σας βοηθήσαμε όμως τώρα, με τα βιομηχανικά απόβλητα που αποκαλύψαμε να ρίχνουν στο μέρος που θέλατε να κάνετε γεώτρηση για καθαρό νερό. Όλοι μαζί, οι πολίτες εννοώ, να προχωρήσουμε στον αγώνα για να υπερασπίσουμε τον τόπο μας από την επίθεση της βιομηχανικής επέκτασης.

Ανώνυμος είπε...

diabaste ta sxolia gia to thema afto sto blog twn Vagiwn