Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2008

Η Τουρκία του παραλόγου.

Η Τουρκία είναι μια χώρα γεμάτη παράλογα και αντιφάσεις. Για του λόγου το αληθές παρουσιάζουμε μια σταχυολόγηση συμβάντων από την Τουρκική πραγματικότητα. Τα συμπεράσματα δικά σας.
-Στη χώρα μας συνηθίζουμε να ανάβουμε το τσιγάρο με σπίρτα η αναπτήρα και κάποιοι από μας πεθαίνουν από καρκίνο.
Στην γείτονα Τουρκία όμως και συγκεκριμένα στο Καράμπουκ εργάτης χαλυβουργίας πέθανε καθώς προσπαθούσε να φτάσει στον φούρνο των 2.450 βαθμών σερνόμενος μέσα από μηχάνημα πρέσας για να ανάψει το τσιγάρο του.
-Πως αντιμετωπίζεις το πρόβλημα των κουνουπιών το καλοκαίρι; Μεταξύ άλλων ψεκάζοντας το χώρο με σπρέι. Ο άλλος τρόπος είναι αυτός που έκανε ο γείτονας από το Σουλτάνμπελι της Κων/πολης που κατά λάθος έχαψε ένα κουνούπι και πάτησε το σπρέι μέσα στο στόμα του, με αποτέλεσμα να δηλητηριαστεί και να πεθάνει ο ίδιος. (Το κουνούπι ζει ακόμη.)
-Στο Ερζουρούμπ κουρέας έκανε μασάζ σε πελάτη μετά το ξύρισμα, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει σπάζοντάς του το σβέρκο. Μαλάκες είμαστε εμείς που ξυριζόμαστε μόνοι στο σπίτι μας.
-Και μείς μερακλώνουμε στο αυτοκίνητο ακούγοντας χορευτικά τραγούδια, στη Τουρκία όμως είναι δύο βηματισμούς μπροστά.
Στη περιοχή του Σαγγάριου, οδηγός μεράκλωσε τόσο πολύ από τους καρσιλαμάδες που άκουγε και αποφάσισε να σταματήσει στη δεξιά λωρίδα και να χορέψει, με αποτέλεσμα να έρθει ένα άλλο αμάξι από πίσω και να τον σκοτώσει.
-Στο Ικόνιο πατέρας και γιός που εργάζονταν στο ίδιο εργοστάσιο, ο ένας την πρωινή και ο άλλος την βραδινή βάρδια συναντιούνται με το μηχανάκι στο δρόμο, ενώ ο ένας ερχόταν κι ο άλλος πήγαινε. Τράκαραν και σκοτώθηκαν γιατί σήκωσαν τα χέρια να χαιρετηθούν.
-Το καλύτερο για το τέλος. Συνέβη στο Ρίζε. Ένας περαστικός έβγαλε το παπούτσι του και ακουμπώντας σε μια κολώνα ηλεκτρικού ρεύματος, άρχισε να το τινάζει για να βγάλει το πετραδάκι που είχε μέσα και τον ενοχλούσε. Ένας περαστικός , νομίζοντας ότι πρόκειται για ηλεκτροπληξία τον σκότωσε όταν του΄φερε ένα φτυάρι στο κεφάλι.

με λένε Οδύσσεια

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί χαλάτε την εφημερίδα με τέτοια δημοσιεύματα;

Θεσπιακά είπε...

Μία εφημερίδα και στη προκειμένη περίπτωση ένα blog δεν χαλάει από τα δημοσιεύματα. Πού και πού χρειάζεται και λίγο η πλάκα και το χιούμορ να χαλαρώσουμε. Αν δεν σ΄ αρέσει κάτι προσπέρασέ το. Πάντως άγνωστε φίλε μας καλοδεχούμενη η κριτική σου. Μαθαίνουμε να γινόμαστε καλύτεροι. Σου υπενθυμίζω επίσης ότι τα Θεσπιακά είναι ανοιχτό και ελεύθερο βήμα έκφρασης για όλους. Και το συγκεκριμένο κείμενο με e-mail το λάβαμε και το δημοσιεύσαμε.

dimdim είπε...

Αν και μ’ αρέσει το κόκκινο, και μόνο που είδα αυτή τη σημαία έστω και πίσω από την δικιά μας αναγούλιασα.
Ναι! Το παραδέχομαι!
Είμαι ένας ρατσιστής!

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι μου, όλα καλά τα γράφετε, αλλά ποιος θα μας πει υπεύθυνα τι συμβαίνει με το νερό του δήμου μας. Σε blog γειτονικού δήμου διάβασα ότι το νερό του δήμου έχει 5mg χρώμιο και 4 εξασθενές και όχι ένα, όπως ισχυρίστηκε στο παρελθόν ο δήμαρχός μας! Επιστήμονας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για το νερό του δήμου μας! Ποιος θα μας απαντήσει υπεύθυνα; Θα μας ενημερώσει κάποιος; Τα Θεσπιακά έχουν κάποια πληροφορία;

με λένε Οδύσσεια είπε...

dimdim δεν είσαι ρατσιστής κάτι άλλο είσαι. Κανονικά η σημαία τους έπρεπε να μπεί μπροστά απ' την δικιά μας αν μη τι άλλο για λόγους ευγένειας και αβρότητας. Δεν κατάλαβα τι σου προξένησε την αναγούλα. Ξεχνάς την όμορφη και περήφανη πατρίδα μας την περίοδο της δικτατορίας, με στρατιωτικό καθεστώς τι νούμερα είχαμε γίνει σ΄όλη την υφήλιο. Αλλο όμως να κρίνεις καθεστώτα και άλλο λαούς. Δεν νομίζω να υπερτερούμε σε τίποτα απ' τους γείτονες. Η μήπως πειράχτηκες απο την τεσσάρα που μας έριξαν στο ποδόσφαιρο;

dimdim είπε...

‘’με λένε οδύσσεια’’, εσύ υποτίμησες την νοημοσύνη των γειτόνων και τους υποβάθμισες με τα περιστατικά που αναφέρεις στο άρθρο σου. Εγώ απλά εξέφρασα την διάθεσή μου βλέποντας την σημαία τους.
Πάντως την νοημοσύνη μου και των αναγνωστών του blog δεν θα την υποτιμήσεις.
Τέλος.