Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2008

Συλλογή υπογραφών για τη σωτηρία του Κορινθιακού.

e-mail από τη Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον.

Συλλογή υπογραφών ηλεκτρονικά, (εδώ υπογράφουμε) για τη σωτηρία του Κορινθιακού, από την εγκατάσταση πολλών και ρυπογόνων ενεργειακών και βιομηχανικών μονάδων και λιμανιών σε Θίσβη και Αντίκυρα. Η συλλογή έχει στόχο να ενισχύσει τις δικαστικές προσφυγές που έχουν κατατεθεί και στις δύο περιοχές. Σε κρίσιμη φάση είναι η προσφυγή κατά της δεύτερης μονάδας φυσικού αερίου στην Αντίκυρα, δεδόμένου ότι έχει γίνει γνωστό ότι ήδη οι επιχειρηματίες μάζεψαν υπογραφές υπερ της μονάδας τους (υποθέτουμε από τον κόσμο που είναι εξαρτημένος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο απο το Αλουμίνιο).Ας μαζέψουμε όσες περισσότερες υπογραφές μπορούμε. Ας μην επιτρέψουμε την πλήρη υποβάθμιση του Κορινθιακού.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ και ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ κατηγορηματικά ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τη συντονισμένη επίθεση ολοκληρωτικής καταστροφής του Κορινθιακού κόλπου …που μεθοδεύεται με :
•Την δημιουργία ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ στον κόλπο της Αντίκυρας με:- μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο ισχύος 334MW -ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία)- μονάδα με καύσιμο φυσικό αέριο ισχύος 412 MW -εκκρεμεί αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας- και που ανοίγει το δρόμο σε- μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο λιθάνθρακα ισχύος 600MW. (Θετική γνωμοδότηση ΡΑΕ).- ενώ σχεδιάζεται και τέταρτη μονάδα με καύσιμο φυσικό αέριο•Την εγκατάσταση μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο ισχύος 422 MW στον κόλπο της Θίσβης (υπό κατασκευή).•Την κατασκευή τεράστιων λιμενικών εγκαταστάσεων στην Θίσβη και στην Αντίκυρα για την εξυπηρέτηση των εμπορικών και των “καρβουνάδικων” καραβιών.•Την μετατροπή όλης της Βοιωτίας σε χώρο ανεξέλεγκτης βιομηχανικής εγκατάστασης
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΩΣΤΕ Ο ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ:
► Θάλασσα παράνομου και ασύδοτου πλουτισμού των πολυεθνικών εταιριών και των ολίγων, σε βάρος της υγείας, της ψυχής και της αξιοπρέπειας μας,
► Θάλασσα υδάτινος δρόμος, χαβούζα σαπιοκάραβων, φορτωμένων με χιλιάδες τόνους εισαγόμενου κονιορτοποιημένου λιθάνθρακα και άλλων χημικών.
► Θάλαμος αερίων λόγω των εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα, οξειδίων του αζώτου και του θείου, αιωρουμένων σωματιδίων και τέφρας, που θα εκπέμπονται μαζί με θερμότητα από τις ενεργειακές μονάδες, ενισχύοντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αλλάζοντας το κλίμα όλης της περιοχής, προκαλώντας όξινη βροχή, βλάπτοντας εγκληματικά την υγεία των κατοίκων. «Νεκρή θάλασσα» λόγω της συνεχιζόμενης απόθεσης εκατοντάδων χιλιάδων τόνων ετησίως κόκκινης λάσπης, βαρέων μετάλλων και καρκινογόνων ουσιών και των τεράστιων ποσοτήτων νερού για την ψύξη των βιομηχανιών που θα αυξήσουν τη θερμοκρασία της θάλασσας και θα εξαφανίσουν τους έμβιους οργανισμούς.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:
Είμαστε αλληλέγγυοι και συμμετέχουμε στο δικαστικό αγώνα της Οικολογικής Κίνησης Αντίκυρας ‘’ Η ΑΡΤΕΜΙΣ’’ γιατί:Θέλουμε τον Κορινθιακό γαλάζιο, θάλασσα επικοινωνίας, θάλασσα συνεργασίας, θάλασσα ανάπτυξης για όλους τους ανθρώπους του.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Διεκδικούμε άμεσα αυστηρό καθεστώς προστασίας
ΟΧΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ «Η ΑΛΚΥΩΝ».
ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ.
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: