Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2008

Θεσπιακός. Μια σύγχρονη αθλητική ιδέα, ένα καμάρι της περιοχής.

Μέρος πρώτο. (1964 και πριν, έως το 1968).

Θεωρούμε χρέος μας να κάνουμε αυτό το μικρό αφιέρωμα στον ΘΕΣΠΙΑΚΟ Α. Ο. πού για πολλές δεκαετίες ενώνει τους νέους της περιοχής μας, τους γυμνάζει και τους διαπαιδαγωγεί στα αθλητικά ιδεώδη της άμιλλας και της αλληλεγγύης.

Το σύντομο ιστορικό ξεκινάει από τα τέλη της δεκαετίας του 40, οπότε αρχίζει τυπικά να υπολειτουργεί η ποδοσφαιρική ομάδα με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΠΙΑΚΟΣ», με το επίθετο που χρησιμοποιούσαν όλες οι τότε ομάδες θέλοντας ίσως να δώσουν χαρακτήρα ολικής συμμετοχής στο άθλημα. Συνέχεια στο αφιέρωμα εδώ.

2 σχόλια:

skroutz είπε...

Το χωριό μας είναι περήφανο στο διάβα των χρόνων για πολλά πράγματα. Ιστορικά διάσημο όμως είναι για την αρχαία του ιστορία. Οι θερμοπύλες είναι το αποκορύφωμα της παρουσίας μας στα ιστορικά βιβλία. Στην μάχη αυτή, αλλά και όλη την περίοδο της κλασικής εποχής, στην πόλη (τότε πόλη, τώρα χωριό ανάμεσα από τη Λιβαδειά και τη Θήβα) λατρεύοταν η Αφροδίτη και έμβλημα της πόλης ήταν η ημισέληνος της μελαίνιδος Αφροδίτης. Το χρώμα του χιτωνίου του Θεσπιέα οπλίτη ήταν μαύρο, όπως προδίδει το "μελαίνιδος".

Τώρα γιατί λέω όλα αυτά στο άρθρο για τον Θεσπιακό; Απλά μήπως θα ήταν, τρόπον τινά, πιο συνεπές να έμπαινε το μαύρο στοιχείο στην εμφάνιση του Θεσπιακού.

Σίγουρα το μπλε- άσπρο έχει γίνει αρρώστια μας και συνήθεια, απλά λέω... blog είναι...

ησυχαστης είπε...

Σωστος ο Κος skroutz αν και σας γνωστοποιω οτι ειναι υπο σκεψην να αλλαχθει το εμβλημα και εχει γινει θεμα σε συμβουλιο απο τα περσυ και ειμαστε σε καλο δρομο αντε να δουμε....