Σάββατο, 16 Αυγούστου 2008

Απόηχος μιας συναυλίας...

Ανατρέχοντας στις αναρτήσεις των Θεσπιακών, ανασύρω ένα απόσπασμα από το κείμενο με τίτλο «ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ» το οποίο υπογράφει ο Chameleon.

Για να μπω λοιπόν στο ζουμί της υπόθεσης , μια ‘’ομάδα ανθρώπων τον τελευταίο καιρό έχει μπει ξανά στην διαδικασία αυτή στο αν αξίζει τελικά να οργανώσεις μια συναυλία τέτοιου τύπου στις Θεσπιές. Ο λόγος? Μα φυσικά να δείξουμε σαν Θεσπιείς ότι εντέλει και πρωτοπόροι ήμασταν σε τέτοια θέματα αλλά να υπάρχει και μια ανάλογη συνέχεια… Βέβαια ωραία ακούγονται όλα αυτά και πολύ ρομαντικά αλλά η βασική προϋπόθεση για να γίνουν όλα αυτά είναι ο οικονομικός παράγοντας. Κρατικές επιχορηγήσεις μάλλον είναι απατηλό όνειρο, οπότε βασιζόμαστε σε ίδιες οικονομικές πηγές με το ανάλογο ρίσκο φυσικά… Η αλήθεια πάντως είναι ότι υπάρχει έστω και λιγοστό ενδιαφέρον από ορισμένους ώστε να μπορέσουμε να θαυμάσουμε από κοντά κάποιους καλλιτέχνες του ποιοτικού ας πούμε τραγουδιού (δε μου αρέσει καθόλου να βάζω τίτλους στην μουσική αλλά ας όψεται ο γραπτός λόγος…). Και είμαι σίγουρος ότι τελικά είμαστε αρκετοί που θέλουμε κάτι τέτοιο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εντός του μηνός θα υπάρχει κάποια εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα (ας ελπίσουμε θετική…). Και φυσικά μέσω του site θα χρειαστεί η ανάλογη βοήθεια από ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ώστε τέτοιου τύπου εκδηλώσεις να στέφονται με επιτυχία όχι.
Υ.Γ. Πολύ θα ήθελα προσωπικά να δω το Σωκράτη στις Θεσπιές… ίδωμεν…Το νυχτολούλουδο, από τη συναυλία του Σ. Μάλαμα στην Αρβανίτσα.

Τον είδαμε λοιπόν το Σωκράτη Μάλαμα. Τον είδαμε και τον απολαύσαμε για τρείς περίπου ώρες στην Αρβανίτσα το δεκαπενταύγουστο. Δύο χιλιάδες κόσμος και πλέον, παρακολούθησε μία συναυλία στο πανέμορφο τοπίο της Αρβανίτσας και το ευχαριστήθηκε πραγματικά. Το πώς δούλεψαν και το πόσο δουλεύουν οι άνθρωποι του πολιτιστικού Συλλόγου Κυριακίου ήταν οφθαλμοφανές. Υπήρχαν εθελοντές (προφανώς μέλη του συλλόγου), χορηγοί και οργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Πολλοί Θεσπιείς παρακολούθησαν τη συναυλία. Αυτό σημαίνει ότι αναζητούν τη καλή μουσική (εδώ θα διαφωνήσω με το φίλο Chameleon-da ότι δεν πρέπει να βάζουμε ταμπέλες). Όπου παίζεται κάτι καλό (Ζερβουδάκης στη Λιβαδειά, Μάλαμας στο Κυριάκι, αρχαίο θέατρο στους Δελφούς, ο Μαχαιρίτσας αύριο στη Θήβα) το ακολουθούν αρκετοί. Ο σύλλογος γυναικών του χωριού μας δείχνει το δρόμο. Ο πολιτιστικός σύλλογος Μαυρομματίου το ίδιο. Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα: Πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί πολιτιστικός σύλλογος. Να λειτουργούμε οργανωμένα και μεθοδικά όπως παλιά και όχι βασιζόμενοι μόνο σε πρωτοβουλίες ομάδων. Ο σύλλογος πρέπει να γίνει και να λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο με τμήματα χορού, θεάτρου και άλλα. Να λειτουργεί με αίσθημα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο όπως γινόταν παλιά. Ο χειμώνας πού έρχεται είναι βαρύς…

Δεν υπάρχουν σχόλια: