Σάββατο, 9 Αυγούστου 2008

Δικτυακές περιπλανήσεις.

Η αυλή των Θεσπιέων http://thespies.forumsmotions.com
Καλωσόρισμα!Λοιπόν αυτό το φόρουμ ευελπιστώ να γίνει η διαδικτυακή αυλή των Θεσπιέων, ώστε όλοι όσοι ζούμε η καταγόμαστε από αυτόν τον τόπο να μπορεί ο καθένας να αποτυπώσει ότι θέλει να πει, να συζητήσει σε σχέση με το αγαπημένο μας χωρίο τόπο, αλλά και για άλλα γενικά θέματα-φιλοσοφικές αναζητήσεις!Σήμερα έγινε η αρχή και σιγά σιγά ελπίζω να βάλω-βάλουμε (να φτιάξουμε δηλαδή) τις καρέκλες ,τα τραπεζάκια ,τα παγκάκια (δηλαδή τις Κατηγορίες και τα Θέματα του φόρουμ).
Στις 17 Ιουνίου μία ομάδα νέων (η ηλικία του Admin, όπως φαίνεται από το προφίλ του, μας μπερδεύει λίγο), δημιουργούν ένα forum συζητήσεων και ελεύθερης έκφρασης απόψεων όσων ζουν ή κατάγονται από τις Θεσπιές. Ήδη υπάρχει αρκετή κινητικότητα και συμμετοχή η οποία όπως φαίνεται θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Εμείς σαν «Θεσπιακά» τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους. Μία συμβουλή αν μας το επιτρέπουν βέβαια. Υπάρχουν αρκετοί φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν σε διάφορες πόλεις. Σε αυτούς πρέπει να ρίξουν το βάρος κάνοντας έτσι την «Αυλή των Θεσπιέων» σημείο αναφοράς για τον τόπο τους.


Φίλοι μουσικής της Βοιωτίας http://filoimousikistisviotias.blogspot.com
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΣΧΟΛΙΑ, ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ.
Ένα νέο Blog για τη μουσική και όχι μόνο, με αναφορές στα μουσικά όργανα (κλαρίνο, σαντούρι, βιολί, νταούλι), αφιερώματα σε συνθέτες και μεγάλους τραγουδιστές (Γιώργος Παπασιδέρης, Βασίλης Τσιτσάνης, Στέλιος Καζαντζίδης, Παύλος Σιδηρόπουλος, Νικόλας Άσιμος ), και ενημέρωση για τα μουσικά και όχι μόνο, δρώμενα της περιοχής μας.
Το ότι σκέφτηκαν και μάλλον έχουν ξεκινήσει την έρευνα για τα αφιερώματα στους παλιούς ντόπιους καλλιτέχνες ήταν μία ιδέα που μας ενθουσίασε.


Κέντρο Ελικώνας www.kentro-elikonas.gr
Φορέας, που έρχεται να καλύψει το μεγάλο κενό σε επίπεδο παρέμβασης και πρότασης στην πλέον υποβαθμισμένη, και χωρίς καμιά υπερβολή εγκαταλελειμμένη από τους Κατοίκους της και τη Πολιτεία, Βοιωτία. Το Κέντρο Ελικώνας, είναι μία Ιδέα που έρχεται να αντιπαρατεθεί με λογικές και αντιλήψεις μακρινές προς τον ίδιο τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες. Δεν είναι συντεχνία ιδιοτέλειας και καιροσκοπισμού, στηριγμένη σε ανταλλάγματα είναι πρόταση ζωής. Έρχεται να παρέμβει και να προτείνει, γιατί η παρέμβαση χωρίς πρόταση είναι απλά μια αντιπαράθεση που λειτουργεί σαν τροχοπέδη στην εξέλιξη. Στόχος του είναι, μέσα από τη γνώση, η ευαισθητοποίηση του κόσμου σε ζητήματα φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Γνώση και συμπεριφορά προσανατολίζουν στην αξία των αξιών, τον αυτοσεβασμό.

vasiliou.info http://vasiliou.info
Σελίδα υπό κατασκευή. Web radio, games, forum, chat και άλλα, Από τη μουσική πού ακούμε προς το παρόν και από την εμφάνιση νομίζουμε ότι θα είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον site.


Vasiliou by Thespies http://vasiliou.blogspot.com
Προσωπικό Blog του Vasiliou με σκέψεις, ποιήματα, στοίχους και video.

Δικτυακή Πύλη Δήμου Θεσπιέων
www.thespies.gr Αναφερθήκαμε στο επίσημο site του Δήμου σε προηγούμενη ανάρτηση. Αν και έχει περάσει καιρός και θα μπορούσαν να το διορθώσουν εξακολουθεί η ίδια κατάσταση. Ανήκουμε στο Δήμο Θίσβης και χρειαζόμαστε ΑΦΜ και pin να μπούμε.

2 σχόλια:

Vasiliou είπε...

Μπράβο στις προσπάθειες των Θεσπιεων να προβάλουν των τόπο τους!

Ομως νομίζω οτι τα 2 δικά μου site δεν θα έπρεπε να έχουν θέση εδω μιας και δεν έχουν να δείξουν κάτι.. Ειναι καθαρά προσωπικοί χώροι φτιαγμένοι καθαρά απο περιέργεια και χόμπι!

Επίσης εδω θέλω να εκφράσω την λύπη μου για άλλη μια φορά για αυτο το χωριό!Που υπάρχουν άνθρωποι που εχουν σπουδάσει την πληροφορική και την τεχνολογία και δεν εχουν κάνει τίποτα... ούτε μια απλή σελιδουλα για το χωριο τους!

Και αν δεν ήμασταν και εμείς οι χομπιστες το thespies στο google θα το βλέπαμε μονο απο αναφορές ξενών!

φίλοι μουσικής της Βοιωτίας είπε...

Ευχαριστούμε τα ΘΕΣΠΙΑΚΑ για την αναφορά τους στο Blog μας.
Και όσον αφορά την συλλογή πληροφοριών για τα αφιερώματα των μουσικών και των καλλιτεχνών του τόπου μας θα χρειαστούμε και την συνεργασία τόσο την δική σας όσο και των ανθρώπων που συμμετέχουν στο Blog σας.
Καλή συνέχεια σε όλους τους φίλους της Blogόσφαιρας.